top of page
20210217_161103.jpg
Veer staand Over Mij.jpg

OVER MIJ

Mijn naam is Veronique Dudek-Moors. De meeste mensen noemen me Veer. Ik ben 46 jaar oud en getrouwd met Swen Dudek. Samen hebben we drie prachtige kinderen. Ik kom uit een zeer muzikaal gezin. Mijn vader was gitaarleraar, zanger en muziekschrijver. Aan huis hadden we een muziekstudio en er kwamen veel muzikanten over de vloer. Er was gewoonweg altijd muziek. Van mijn ouders moest ik in een koor. Destijds vond ik dat vreselijk, maar achteraf is hier de basis gelegd voor wat ik nu doe. 

Ondanks de muzikale opvoeding kwam mijn stem nooit helemaal los. Er zat altijd een terughoudendheid in. Ik nam bij meerdere zangdocenten zangles. Maar het geluid bleef ergens achter in mijn keel hangen. Tot ik zes jaar geleden (per toeval) in de gaten kreeg dat je je stem kunt bevrijden als je hem in de 'diepte verbindt' met je traumaveld. Dat je oerklanken beginnen te stromen als je met je hele wezen in je traumaveld afdaalt.  

Het proberen bewust te maken van mijn eigen 'onbewust gedrag' is ruim 20 jaar een leidraad in mijn leven. Als KOPP kind (Kind van ouder met psychische problematiek) ben ik altijd op zoek geweest naar antwoorden en wilde ik inzicht krijgen in mijn eigen handelen. Ik wilde de traumastukken van mijn familie begrijpen. Door de zoektocht naar antwoorden werd ik in 2003 het gezicht  van het Trimbosinstituut voor een grote landelijke campagne. Ik gaf  landelijke interviews, sprak op symposiums en werkte mee aan documentaires. Voor het Riagg (Met-GGZ) heb ik enige tijd jongeren ondersteund die in gelijksoortige omstandigheden opgroeiden. Een ervaringsdeskundige begrijpt de dingen soms beter, omdat het persoonlijk doorleeft is. Die kennis ontbreekt als je alles alleen maar uit boeken haalt.

Destijds besloot ik na drie jaar studie te stoppen met de sociale hbo-opleiding die ik toen deed. Ik zocht andere methodes om te leren. In de schoolbanken vond ik namelijk niet de antwoorden waarnaar ik op zoek was. 

In binnen- en buitenland vond ik mensen die dieper gingen dan de meeste therapeuten. Mijn basis ligt in het werken met ego bewegingen, het pijnlichaam en het innerlijk gedrag/binnenwereld. Ook ben ik opgeleid als vocaal sound therapeute. Vocal sound therapy wordt in China mondjesmaat gebruikt in ziekenhuizen. Waar klank als sonar gebruikt wordt om een tumor te behandelen. Deze methode staat echter nog in de kinderschoenen.

Voor mijn gevoel zit de grootste kracht van ieder mens in de 'WIL' . Is de wil er om patronen bij jezelf te doorbreken en werkelijk in de spiegel te kijken naar jezelf. Te voelen wat er zit. Licht te schijnen op de stukken die verborgen liggen in de blinde vlekken. Kun je je eigen imperfectie omarmen en zien dat imperfectie perfect is? Wat dek je allemaal toe? Wat wil je van jezelf niet onder ogen komen? Je hoort het allemaal in de stem. 

Mijn expertise ligt dus in trauma & stem & healing

Door de zoektocht in je traumavelden te combineren met zang/klank en dit via je eigen trilling/stem te laten resoneren kun je velden transformeren en ontstaat er genezing. 

Genezing voor jezelf en genezing voor het collectief. (micro-macro)

Tijdens mijn werk maak ik tevens gebruik van de volgende tools: lichaamswerk, trancewerk, familieopstellingen en af en toe een muziekinstrument.

logo website nieuw PNG.png
Veer-Dudek-berg-jpeg.jpg

GEHOORDVOELEN

Veer-Dudek-berg-jpeg.jpg
bottom of page